***

Анна Гунько
А все могло бути не так.
Не згасли б пусті ліхтарі.
Не впала б надія в просак,
Повірила б світлій зорі.
І, може, тоді  б і змогли
Змінити в житті хоча б мить,
Можливо, тоді б зберегли
Надію вік поряд прожить.
І далі ішли б світлі дні,
Сподіванки, болі, жалі.
На двох лиш дороги одні
І зморшки на яснім чолі.
Але все залишиться так.
Дороги життя завиток.
І боляче серцю. Ще б пак!
Не змінить цю долю ніхто.