Свiт притихнув мiнливий

Анна Гунько
Світ притихнув мінливий –
Втомився кричати.
Заспокоїлись зорі ясні.
Колискову дитині
Наспівує мати,
А дитина зітхає в солодкому сні.
Тихо-тихо, спокійно і сумно навколо.
Ніби та колискова приспала весь світ.
І дитя не позбудеться болі ніколи,
Рученята і очі холодні, мов лід.
Світ притихнув бездушний –
Втомився кричати.
Ані звуку. Так страшно повітря дрижить.
Голосить і ридає нещасная мати,
А дитя першоцвітом залишиться жить.