Заспiвай менi пiсню, мамо

Анна Гунько
Заспівай мені пісню, мамо,
Про невідану ніч степову,
Про осліплого янгола з нами,
Про весняну зелену траву.
Заспівай мені пісню, рідна,
Про далекі безмежні поля,
Про волошки під лісом привітні,
Про тепло, що дарує земля.
Заспівай мені пісню, мила,
Про могутність коханих очей,
Про пташині широкії крила,
Про таємність осінніх ночей.
Заспівай мені пісню про сльози,
Про красу світанкових зірок,
Про ранкові опалі роси,
Про живильний у горах струмок.
На душі мені легше стане.
Ні про що ти мене не питай.
Заспівай мені пісню, мамо,
Як востаннє мені заспівай.