***

Анна Гунько
За все життя один момент,
Одна надії свіч.
А за вікном тепер мине
Моя скрипальська ніч.
У розпачу великий рот і очі голубі,
Що ти німий разів із сот
Скажу в думках собі.
Миліш нема твоїх скорбот,
Страшніш нема розлук.
У розпачу великий рот –
Великий і відгук.
Жахливий водоспад зі сліз
Лавиною пройде.
Щоб в душу ти мені не ліз,
Придумала тебе.