Чи не ти?

Аня Дикая
Ти - не той, що зривався колись
Аж на біг.
Ти стоїш. Ризикни - озирнись:
Ти не зміг!

Беззмістовним і сивим стає
Майбуття...
Чи таке було світу твоє
Відчуття?

Чи не ти відчайдушно хотів
Далі йти?
Чм не сяйво далеких світів
Бачив ти?

Чи те серце, що билось, мов птах -
Не твоє?
Смак питання завмер на вустах:
...Де ти є?..

Напівморок... Існуєш, чи ні?
Аж ніяк.
Вже немає душі у вогні,
Чи не так?

Не таке було світу твоє
Відчуття...
вибір твій - чи то смерть постає,
Чи життя!

От якби знов тобі зазорів
Небокрай...
Ти розгублені мрії свої
Позбирай!
               Позбирай.
                Позбирай...

4.08.2006