Мечта

Димитр Дянков
Ти се криеш - аз те търся
сред измамна тишина.
Шума паднала проскърцва –
колко стъпки знае тя...

Аз те викам - теб те няма.
И в изсъхналия лес
слънце есенно през рамо
ме оглежда с интерес.

Пак се мъча да те стигна,
но от мене бягаш ти.
Катеричка ми намигна...
Скокна, хукна и се скри.

Все се гоним с теб безспирно
и без дъх останах аз.
Ти си палава, немирна,
но... все следвам твоя глас!

11.2008