Шевченко

Валентина Яроцкая
Тараса як забрили у солдати –
Не в тiм бiда, нехай бо  йому грець! –
Заборонили i писати, й малювати,
Забрали люди i папiр, i олiвець!

Оте було так важко пережити:
I спрага, i тяжка надмiрно ноша…
Та врятував його Господь  – дав пити,
Послав маленький
                «захалявний» зошит.