Различия

Ани Монева
Аз съм хубава, а ти - романтичен.
Разпиляна съм, а ти - така прибран.
Мълчалива съм, ти вечно сричаш.
Когато заваля, си носиш дъждобран.

Припряна съм, ти никога не бързаш.
Тишината съм, а в теб е шумно.
Разкъсвам се, ти винаги ме свързваш.
Вълната съм, а ти - морето бурно.

Хоризонт съм, ти си светлината.
Звездите гледам, ти ги сваляш.
Въздушна съм, ти ходиш по земята.
Колеблива съм, решенията знаеш.

Ако се затичам, ти ще стихнеш.
Усмихваш се, а аз се чувствам лека.
Намерил си до мене как да стигнеш.
Кръстопът съм, а пък ти пътека.