Осiннiй етюд

Виталий Доценко
Відчайдушно крутнувши хмарину-пращу,
Небо сонцем жбурнуло в блакитне безмежжя
І пригнічений дощ ніяково ущух
У знемозі здолати осінню пожежу.

І сягаючи навіть відлюдних кутків,
Владарює над світом палаюча повінь.
І у відгук на сонця цілунки палкі
Вірш майбутній пульсує мов жилка на скроні.