Sine verba

Виталий Доценко
Шалений чвал, чи мляве тупцювання?
Стрімкий потік, чи безрух крижаний?
Широкий шлях, чи ледь помітна стежка?
Абищиця, чи доленосний знак?

Примарне світло згаслої лампади?
Привиддя тінь на дощовому склі?
Підступна міць незвареного трунку?
Довершеності невимовний жах?

Безцільна гра у недолугий пошук
Єдино влучних вивірених слів?
Безглуздий натяк на наявність дії?
Свідомості суцільна таїна.