Dorothy Parker О бытии женщины

Максим Шифрин
    О бытии женщины

Зачем, когда приедешь в  Рим
Отечества  так  манит  дым,
А  лишь  домой  вернемся  мы,
Так  италийские  холмы?

И  отчего  мой  сплин  жесток
С  тобой,  любимый  мой  и  бог;
Но  только  Вас  я  отпущу
Как  вновь  увидеться  хочу?

              Дороти Паркер

   On Being A Woman
 
Why is it, when I am in Rome,
I'd give an eye to be at home,
But when on native earth I be,
My soul is sick for Italy?

And why with you, my love, my lord,
Am I spectacularly bored,
Yet do you up and leave me- then
I scream to have you back again?

              Dorothy Parker