По-тежка от море...

Павлина Йосева
Изгубен мрак. Брадясал капитан.
Една звезда. Вълни. Брегът го няма.
Лулата му е празна като храм,
а корабът отдавна е продаден.
И за сирените не е добре.
Не смеят да го гледат. Не се смеят.
Една сълза. По-тежка от море...

Жена му беше скочила от кея.

2005