фром бен ами

Данаил Петров Досев
от на ръба
парите ще изпием
и песните изпети щям изпя
но ти си бял човек какво от тва
да ти си бял човек но кой бе другият
да бен ами е снежнобял забравих името на брат му
и ако някой носи прозвището бял  и днес това е
самият бен ами синът на лот но от коя  ликург кажи
намерил в пелопонес амонейци и им дал  -закон
нелотите обаче ще работят
на белият човек ладьон е свита длан
парите ще изпием заедно и песничките ще изпеем дружно
казах ладна ладъон както и лот това се прави еднаж в седмица
качи се на тролея за депо но с карта слез
за да си хванеш рейса през дъжда трамваен звън
език на южноиталийци южнолатини пелопонесци арийци и долане-от арамов-
лотов да кога ще съмне да си карам колелото человекът бе подведен в тъмното стъклото-
туй бе не пред нова ера- человекът бе пиян понеже вчера
верно някоя жена се казва вера а може би и двете ах уши
кво  пънкар кво иомен и независим трезвомислещ  самостоятелен и превъзходен
 расов  той не би вършал  така така ти бе ли там  но бен  от амонея разядоса и давида и
кое ченге ногата ти сломи по време  то ли бе в колата следо две години вилата  на вилата приятел  тъй парите са изпити  що за глупости  има поверие че ако те ритнат по бордюра на обувката една странна люспа от костта ще се отлепи незабележимо и след време този оток с нов ритник ще разшириме  длан ладонь ладна-   ръка шепа  рукав ладно ладъон таксито черното песен за безимотни чакат те