Майстернiсть лiсу криeться в пiтьмi...

Юлия Герасько
Майстерність лісу криється в пітьмі
І дзвонить місяць у багряні дзвони
І ранок мчить на красному коні
Зриває з неба ночі перепони

День ожива. Схиляється блакить
Цілує квіти. І росу. І листя
І сонце - ворог мороку - блищить
І в’яже для ріки з дерев намисто...


Блищить вода. Зірки тонуть в колодязі
Заходить вечір. Знову місяць. Страх.
Дерева сяють. Але в чорнім одязі
І трусить ніч на землю пилу прах