Нощем...

Мария Магдалена Костадинова
МУЗИКА
http://www.youtube.com/watch?v=gomZkBnEF5g
The Lonely Shepherd / Gheorghe Zamfir & Nana Mouskouri


Отколе
нощем бродят
самодиви... бели, красиви
омайни...
с дъх на тинтява
мъжките мисли
спохождат...
и който
един път ги види
завинаги
техен остава…
босонога
тихо... на пръсти
по месечинкови друми
мистична
идвам в съня ти...
думи кротки
изричам
в нежен стих
за тебе
в тишината
на нощните доби...
зная,
че ти очакваш…
изгубен нейде във мрака
да чуеш
в кошутени стъпки
копнежа тих
на душата
в мен самодива
да зърнеш
завинаги
мой да бъдеш...

=================



Иллюстрация ...художница Лаури Бланк...