Чи свiт по нас життя вивчаe

Роман Коломиец
Чи світ по нас життя вивчає?               
Побіля храму ми удвох.               
На давній рамі сірий мох.               
Свіча вчорашня догорає.               

І дні, і ночі проминань               
(Щодень золотоверхі бані).               
А ми відомі і незнані               
В жертовні власних намагань.               

Візьми за руку та підем,               
Та оминем і гніт, і гніття,               
Обтрушуючи біле віття,               
Освячуючи новий день.               

Тримай міцніше. Білий сніг -               
Нам  найщиріший листоноша.               
Омріяна, така хороша,               
Зима в мереживі доріг.               


***