Солнечный зайчик - укр. яз

Михаэль Рох
Сонячний  зайчик  схотів  наді  мной  посміятись
Розповісти,  як  всюди  забули  мене  і  не  ждуть
Тільки  я  так  давно  розучився  всьому  дивуватись
Ти  забув,  що  забитого  на  смерть  уже  не  уб'ють.

Якщо  ти  хочеш  хоч  чимось  мені  нагадати
Б-же  ж  мій,  які  дивні  поля  і  ліси  навкруги...
Все  одно  неможливо  пронести  надію  крізь  грати
В  той  куток,  де  лишилось  лахміття 
Булої  душі.

В  здогадках  знов  як  в  житті  я  своїм  загубився... 
З  миром  йди,  ти  не  зможеш  зарадити  в  горі  моїм
Зрозумій,  що  із  світом  усім  я  давно  вже  простився
І  не  хочу  в  гіркоті  самоти  я  марити  ним.

Воля  розбилась  об  грати  і  вмерла  повільно...
Що  ж  так  змерз  ти  й  тремтиш  на  холодній  тюремній  стіні
Зайчик  сонячний,  вірний  покірливий  і  божевільний
Як  до  мене  потрапити  зміг  на  побачення  ти?..

**************************************
Солнечный  зайчик
Слова:  Е.  Амирамов 
Музыка:  Е.  Амирамов 
Исп.:  Ефрем  Амирамов 

Солнечный  зайчик  решил  надо  мной  посмеяться,
Рассказать,  как  повсюду  забыли  меня  и  не  ждут,
Только  я  так  давно  разучился  всему  удивляться,
Ты  забыл,  что  забитого  насмерть  уже  не  убьют.

Если  ты  хочешь  хоть  чем-то  мне  снова  напомнить,
Боже  ж  мой,  как  повсюду  поля  и  леса  хороши...
Всё  равно  невозможно
надеждой  и  прошлым  наполнить
уголок,  где  остались  лохмотья  от  бывшей  души.

Вновь  я  в  догадках,  как  в  жизни  своей,  потерялся...
Уходи,  не  мешай  раствориться  мне  в  горе  моём,
Ты  пойми,  что  уже  я  давно  с  миром  всем  попрощался,
Горько  мне  в  одиночестве  снова
друг  вспомнить  о  нём.

Жаль,  но  свобода  разбилась  о  прутья  решётки...
Что  же  ты  так  замёрз  и  дрожишь  на  холодной  стене,
Зайчик  солнечный,  рыжий,  безумный,
свободный  и  кроткий
как  попал  в  эту  камеру  ты  на  свиданье  ко  мне?..