Суйуу керемет

Сагынтай Асанбаев
суйом сени чын дилимден садага
сени эстейм журсом дагы талаада
журогумдун жары сенсин билип кой
сени алсам беремин абдан чон той
 
сени корсом окшоштура сулуу айга
ай жок болсо салыштырам жылдыздарга
бул жашоонун жаман жагын корбо жаным
мени суйчу жанымда журчу дайым

ырлар менен сезимимди билдирейин
журогуно суйуу оттун киргизейин
жон эле айтты деп сен ойлобогун
сен жонундо куну туну ойлономун
 
жон эле ырлар чыкпайт акындардан
жон эле тушпойт экен алма шактан
анында себеби бар биз билбеген
ишенип кой сени суйом чын дилимден

себеби сени коргом сентябрьда
жаккансын сен мага ошол маалда
коргондо конулумду буруп алдын
таанышканда жагып калган сенин атын

андан бери жылдар отту арадан
айыкпаймго мага чыккан жарадан
буга каршы тура алат бир даары
...... сенсин билипкойчу ий жаны