запретные связи

Хелью Ребане
Запретные связи -
на грани приязни
и неприязни.
На грани боязни,
на грани болезни.

Зима.
Замерзли закаты.
Зеленая лампа.
Зеленые блики.
В вазе гвоздики.

Звонкий апрель.
В вазе мимозы.
Сияют глаза.
Тайные слезы.

Знойное лето.
Пышные розы.

Золото осени.
Поздние слезы.