Минорно...

Мария Магдалена Костадинова
МУЗИКА
http://www.youtube.com/watch?v=XkguCwO5i-M
Tosellis Serenade - Andrе Rieu


Върху минорно
петолиние
тихо листопад
от ноти
сбира
цветните ми чувства
и обиди черни
във хармония...
Събужда
старите копнежи
спящи
във покълналото жито
жълтеят
тежките ми мисли
превърнали
се в слънчогледи...
Полъхва плахо
нечие дихание
посипва
с прах от нежни думи
старите,
болезнените рани
и превръща ги
във пеперуди...
От мамината ракла
вадя
новите си
слънчеви одежди
и рисувам
по небето с обич
живи
пеперудени надежди...
Обещава ми луната
с милост
топли и
спокойни сънища
когато
пак ще се завърна
на земята като скитница...

======================


иллюстрация...мой архив..