Соловей м й, соловейко...

Владимир Лысяк
Соловей мій, соловейко...

Соловей мій, соловейко,
Невеличкий мій співець,
Заспівай для мене пісню
Про кохання до небес;

Про чорняву дівчиноньку,
Що забрала в мене сон,
Був простий я, безтурботний,
Як у полі дикий льон;

А тепер утратив спокій,
Лиш про неї мрію я,
Прилітай, моя голубко,
Моя радість і журба...