Рiдний край

Татьяна Грыу
Полісся рідне,
Як за тобою я скучаю!
Дуби, берізки…
З тих пір високі поросли.
І верби над ставами
Низько, низько
Свої коси,
Мов дівчата розплели.
Калини кущ,
Що біля хати,
Там, на околиці села.
В тій хаті
Мене мама сповила,
Де колискову пісеньку співала,
А потім
В світ далекий провела.
Лани пшениці,
Льону,жита…
Без тебе, рідний край,
Так тяжко жити…
Лелекою
До тебе повесні
Негайно хочеться летіти!..