З Гейнэ

Николай Хмеленок
       
Ты марна спрабуеш мяне
Пiсьмом абразiць сваiм.
Ты пiшаш пра свой намер
Са мной парваць назусiм.

Ажно дванаццаць старонак!
Прыгожы кожны сказ.
 
Не пiша так шматслоўна
Нiхто ў апошнi раз.
2.05.84., 18.12.87.