Товаришевi Шостаковiчу

Ваарг
Ти боявся, що ніхто не згадає про тебе.
Дмітрій, не варто було бути песимістом.
Врешті, життя надто коротке,
щоби витрачати його на сумніви.
Навіть за смерть варто боротись
як за початок нового зі старим змістом.

В суперечках "хто правий" немає потреби,
хто ідеологічно праведний — теж не важливо.
На цвинтарі всі рівні: і буржуї, і комуністи;
і генії композиції, і дýрні нерозумні.
Я ж просто хочу подякувати за те, що привніс ти,
і не можу не піддатися твоєму впливу