комяки

Данаил Петров Досев
корнуелци карнобатци

но както и да е та аз го знам-
че александър първи и велики македонски
царувал в пела след пилипа втори
не е тезей

и тъй създавайки нов град
разсипал брашно по обяд
в кръг gdeto  щe i площада
но птиците да  изкълват
брашното- долетяли

на спирката преди обяд
при хотел плиска  puk сега армеец
бе слънчево i гмеж
едно момче по бели маратонки
изтича и целуна някаквa
коет дете  беше по тъмна блузка без ръкавки
момичето се качи в автобус
момчето пък нанegde se завтече
а пък синчето на ченге
глиганскi натъжено гледаshto
кво става trugna ta  пристъпи
при мястото където бе целуnata
застана и брадичка вирна вляво

 синчето на ченге поиска
и то да е целуvano
и без да знай кво stawa щеsh изчезвай трай si

комяците са теснозъби скулести
и синеоки дребни ходят с ватенки
с двуцевки често имат си моторници
и с тях пърпорят по река мезен

къдет напролет стрелкаt се есетрi