Додому

Катруся Матвийко
Я їду додому....
Попереду ніч і дорога.
Ліси свіжолисті, озера, вогні....
Я їду додому...
До рідного свого порога,
Що маренням світлим приходить у сні...

Я їду додому...
За покликом долі серця...
Де все особливе - і небо, і тінь...
Я їду додому...
Автобус крізь простір несеться,
У мій життєдайний, зелений Ірпінь...

Я їду додому...
Де спокій, без сліз і тривоги...
Де вишні рясніють за рідним вікном....
Я їду додому...
Попереду ніч і дорога...
А я вже душею в хатині давно...