Жаль землю...

Димко Дяк
Людина – цікаве створіння.
Літати здатне, проте не летить.
Людина – це боже творіння
І абияк вона не може жить.
Вона не всидить на одному місці,
Нема у неї однакового дня.
Вона нащось рве сторінки у книжці
І кидає сміття на діл щодня.
Коли природа на свій захист стане?
Який цей захист буде і коли?
Коли в природі заживуть ті рани,
Чи будуть ще вони чи вже вони були?
Чи вже природа проти нас повстала,
Того нині ніхто не зна,
Чи про своїх захисників вона подбала,
Аж раптом й їх провчить ота війна?!