Можна любити небо

Катруся Матвийко
Можна любити небо?
Небо, яке так далеко,
Різне у дощ і у спеку,
Те, що не завжди нам треба?
Можна любити небо.   
 
Можна любити море?
Води тривожні й глибокі,
Хвилі, що знищують спокій,
Те, що нести може горе?
Можна любити море.   
 
Можна любити вітер?
Той, що такий непостійний,
Впертий, нескорний, свавільний,
Віти зриває і квіти?
Можна любити вітер.   
 
Вас мені можна любити?
Ви не такі, як небо,   
Ви не такі, як море,
Ви не такі, як вітер.
Ви мені завжди треба,
Ви не приносите горя,
Ви не вбиваєте квітів.
Як мені Вас не любити?..