Ридатиму довго i вголос...

Катруся Матвийко
              Коли тобі стане зі мною морозно,
               знай, що я вже замерзла на кістку...
Ридатиму довго і вголос,
І, може, вже виплачу сльози,
Щоб швидше мого серця соло
Убили колючі морози.

Як боляче знати, що поряд –
Людина, до тебе байдужа...
Ридатиму довго від горя,
І сльози тектимуть в калюжі.

Як боляче бути сліпою
І марно творить ідеали,
Щоб потім якоюсь весною
Відчути, що серця не стало.

У напівсвідомому стані
Збагну, що життя розкололось,
І, стомлена вічним мовчанням,
Ридатиму довго і вголос...