Изгревът...

Мария Магдалена Костадинова
МУЗИКА
http://www.youtube.com/watch?v=PFbizyIPLow
ANDRE RIEU - Morning


Уморена
тръгва си нощта черни мисли
тихо сбрала, прогонена
от светъл лъч тъгува на раздяла...

Бяло утро
сипе нежност, млечни ручеи потичат,
родила златното си чедо
майката-зора в любов се врича.

Побягва
весело денят със босите крачета
по пътека светла от лъчи,
облечен в нова, бяла дреха.

Изгревът...
икона свята грее със лика на Бог...
под крилото на небесен щъркел
от жарава ражда се живот.

==========================



Илююстрация...художница Венера Константинова
Изгревът...