Прощание Славянки - укр. яз

Михаэль Рох
Ради Віри, Любові й Добра
(за мотивами "Прощание Славянки")

Відео: http://www.youtube.com/watch?v=PPIC0Q8FBC8

Наближається час розставання,
По щоці покотилась сльоза.
До побачення, мила, кохана,
Вдалині вже відчутна гроза.
Я не стану ховатись за спини,
Моє місце між славних братів.
Нас на подвиги зве Україна,
Слава зве бойових куренів.

Пр.

Прощай, наш рідний край,
Про нас ти пам'ятай.
Сурмач, "Похід"* заграй!
Прости-прощай, прости-прощай.
За рідні поля,
За води Дніпра,
За неба блакить -
Вперед до слави, вояки!

Навіщо враже злий,
Ти нас викликаєш на бій?
Тебе за волю,
За кращу долю
Розіб'єм на землі своїй!
(Варіант:
Розіб'єм на землі святій!)

Не хвилюйтеся Мамо, не треба,
Витри сльози кохана моя.
Прапор, кольорів чистого неба,
Й жита стиглого дух підніма.
Не крутіть Тато сивого вуса,
Прийде й наша щаслива пора!
З перемогою я повернуся,
Ради Віри, Любові й Добра.

Пр.

Прощай, батьківський край,
Про нас ти пам'ятай.
Сурмач, "Похід" заграй!
Прости-прощай, прости-прощай.
За рідні поля,
За води Дніпра,
За неба блакить -
Вперед до слави, вояки!

Всі ми — діти твої Україно!
Пам'ятаєм батьків заповіт:
Ради волі і слави Країни
Не жаліти себе й ворогів.
Ми не станем ганьбою родини,
Якщо прийдеться, зляжем в бою.
За любов, за святу Батьківщину,
За прекрасну Вітчизну свою!

Пр.

Прощай, наш рідний край
Про нас ти пам'ятай.
Сурмач, "Похід" заграй!
Прости-прощай, прости-прощай.
За рідні поля,
За води Дніпра,
За неба блакить -
Вперед до слави, вояки!
------------------------
*  Сигнал  "Похід"  - 
******************************

В.  И.  Агапкин,  В.  Лазарев 

Наступает  минута  прощания,
Ты  глядишь  мне  тревожно  в  глаза,
И  ловлю  я  родное  дыхание,
А  вдали  уже  дышит  гроза.

Дрогнул  воздух  туманный  и  синий,
И  тревога  коснулась  висков,
И  зовёт  нас  на  подвиг  Россия,
Веет  ветром  от  шага  полков.

Прощай,  отчий  край,
Ты  нас  вспоминай,
Прощай,  милый  взгляд,
Прости-прощай,  прости-прощай…

Летят-летят  года,
Уходят  во  мглу  поезда,
А  в  них  —  солдаты.
И  в  небе  тёмном
Горит  солдатская  звезда.
А  в  них  —  солдаты.
И  в  небе  тёмном
Горит  солдатская  звезда.

Прощай,  отчий  край,
Ты  нас  вспоминай,
Прощай,  милый  взгляд,
Прости-прощай,  прости-прощай…

Лес  да  степь,  да  в  степи  полустанки.
Свет  вечерней  и  новой  зари  —
Не  забудь  же  прощанье  Славянки,
Сокровенно  в  душе  повтори!

Нет,  не  будет  душа  безучастна  —
Справедливости  светят  огни…
За  любовь,  за  великое  братство
Отдавали  мы  жизни  свои.