Остави прозореца отворен

Ангел Веселинов
Тази нощ в твоя сън ще се вмъкна,
арогантен, нахален, брутално
ще разкъсам коравата тъкан
на моралните догми. Реално
между нас километри ще бягат,
твоят мъж ще похърква на сън,
но ухаещ на лято и влага,
прошумял сред липите отвън,
звезден прах от небестия шатър
гребнал с шепи в среднощния час
ще нахлуе във стаята вятър.
А със него ще вляза и аз.
Ще помилвам със устни изпръхнали
раменете ти в топлия мрак,
ще докосна зърната настръхнали,
след което студения крак
ще погаля с дъха си. И няма
да си тръгна дори и в зори.
Просто моля, прозореца само
тази вечер докрай отвори.