Р. Бротиган. Госпожа Миртл Тэйт, киномеханик

Андрей Пустогаров
Госпожа Миртл Тэйт, киномеханик,
а после - пенсионер,
умерла в эту среду в Сан-Франциско
на 66 году.

Вспомнив полный восторг луны,
взглянем  же на ее смерть
поэтически.

Это очень важно для наших,
погрязших в Двадцатом веке, душ,
потому что она была
"одной из немногих женщин-киномехаников".

Почтим же ее память -
 материсестрыневесты  волшебного фонаря -
нескончаемым водопадом видений.

с английского


Richard Brautigan. Mrs. Myrtle Tate, Movie Projectionist

Mrs. Myrtle Tate, movie projectionist
died Wednesday in San Francisco.
     She was 66, retired.

We must remember again the absolute
excitement of the moon and think lyrically
     about her death.

It is very important for our Twentieth Century
souls because she was "one of the few women
who worked as a movie projectionist."

Oh, honor this mothersisterbride
of magic lanterns with an endless waterfall of
     visions.