Impresssions Essai 11. Спасо-Глинищевский Переулок

Александра Шнеур
Расхристанный ветер гуляет-глумится,
Бессильно грозится – чумой ли, чесоткой –
По выморочным переулкам столицы.
(Пустыми глазницами смотрят высотки)

Недобро смеется – в бездомные лица
Прохожим поэтам, заезжим пророкам.
...А нет его – повода (не застрелиться,
Забрызгав небо брусничным соком)


15.07.2009




The trollopy wind rambles down the streets,
It prowls – now scoffing, now throwing scares,
It looks into high-risers’ empty eye-pits
(As if seeking out a victim to dare)

It sneers at passers. It laughs in the face
Of prophets and minstrels. Finding no excuse
Not to shoot itself (blowing out the brains
And bespattering clouds with cranberry juice)


(la ville aquarelle, 2013)