Я дякую

Ольга Стужная
Я дякую за ріки крові на губах,
На страчених, згорівших скронях,
Я вперше спала в Бога на руках,
Коли цей біль болів іще в долонях!

Я дякую за шрами на очах
На зсіченому, вбогому волоссі,
Тоді удруге спала в Бога на руках,
Коли тебе втрачати довелося...

Я дякую за жахи в кольорових снах,
На стертому, забитому шляху
Я втретє спала в Бога на руках,
Коли злякалася холодного дощу...

Вчетверте я заснула вже сьогодні,
Востаннє стиснувши два провідки,
Грозою змивши з підвіконня
Вчорашнього вірша рядки...