Радуйся, мир! Пасхальная

Екатерина Тетерина
Радуйся, мир, ты смерть победил,
Травы бушуют на спинах равнин,
Реки поют с нами этот мотив:
"Радуйся, мир, радуйся, мир!"

-Радуйся, мир! - гудит океан,
Эхо летит по упругим волнАм,
Даже корабль, лежащий на дне,
"Радуйся, мир",- подпевает волне.

"Радуйся,мир..." - цунами ревет,
В город приморский день не придет,
Шепчет последний спокойный прилив:
-Радуйся, мир, радуйся, мир!

Радуйся, мир...Синрена в ночИ,
Жизнь чью-то хрупкую скорая мчит,
-Жизнь вне опасности,- врач говорит,
Радуйся, мир!Радуйся, мир!

-Радуйся, мир! -стонет листва,
С ветра порывом справляясь едва,
В последнем полёте выдохнет лист:
-Радуйся, мир!Радуйся, мир!

Радуйся, мир, будет весна,
Снова из почек родится листва,
Не зная об осени, заговорит:
-Радуйся, мир, радуйся, мир!!!