Isterem

Емин Искендеров
ISTEREM

Gulmek isteyirem hirsim soyusun,
Fikirler bir anliq chixsin bashimdan.
Gulmek isteyirem qulaq tutulsun,
Gulushumun qopan firtinasindan.

Yatmaq isteyirem unudum bir an,
Bashimda toplashan hadiseleri.
Yatmaq isteyirem qazan xan kimi,
Gorum sariyacaq kim ellerimi.

Aglamaq isterem belke qelbimi,
Boshalda goz yashi damcilariyla.
Aglamaq isterem honkultusunden,
Chicekler tokule yarpaqlariyla.

Qachani tutandan sormaq isterem,
Meyveni budaqdan qirmaq isterem.
Chemeni yaylagdan, arani duzden,
Seveni yarindan sormaq isterem.

Heyati zamandan sormaq isterem
Aglamaq isterem, gulmek isterem.
Bu fani dunyanin yalanlarindan,
Canimi qurtarib qachmaq isterem.

Baki 2009