Борис Гребенщиков - Над небом голубым. English

Эдуард Лейтман
https://www.youtube.com/watch?v=jaxkqXyiMOo


A precious place

Above so clear sky there is a precious place.
It has a lucid entry gate and light from cosmic space.
A garden is inside that sheds majestic scent
With creatures on the site in small but sacred set.

There’re a lion with a ginger mane,
A blue ox with suffused indigo eyes,
And a golden eagle with a bright look.
That magnificence will charm you in a trice.

You see a star in skies that always rightly soars.
My angel, let me to surprise, it is forever yours.
Whoever loves is loved. That’s wisdom of a saint.
That star ‘ll provide the magic craft of uttermost ascent.

A lion with a flamy-colored mane,
An ox with deep suffused indigo eyes,
And an eagle ‘ll meet you at the lane once.
That divine scene ’ll mesmerize you in a trice.


Исполнитель: Аквариум
Название песни: Город золотой
Песня из фильма "Асса".
Муз.Ф.Милано (XVI век)
Cлова Хвостенко и Волохонского

 
   Над небом голубым есть город золотой
   С прозрачными воротами и ясною звездой,
   А в городе том сад, все травы да цветы,
   Гуляют там животные невиданной красы:
   
   Одно, как желтый огнегривый лев,
   Другое вол, исполненный очей,
   С ними золотой орел небесный,
   Чей так светел взор незабываемый.
   
   А в небе голубом горит одна звезда.
   Она твоя, о ангел мой, она твоя всегда.
   Кто любит, тот любим, кто светел, тот и свят,
   Пускай ведет звезда тебя дорогой в дивный сад.
   
   Тебя там встретит огнегривый лев,
   И синий вол, исполненный очей,
   С ними золотой орел небесный,
   Чей так светел взор незабываемый.