Николай Рубцов, В горнице моей светло, English

Вячеслав Четин
Личная оценка: 4\5

http://www.youtube.com/watch?v=CbMg3R_gPY4

Corner mine’s illumined bright –
That’s due to the Evening star.
Mom would take a bucket, quiet,
Fetch some water from the yard…

All my crimson flowers are
Desiccating in the yard.
A coble on the river bank
Is about to rot apart.

Drowsing on the wall, afore,
Is a willow’s lacy shade.
In its cover, in the morn,
It will be a busy day.

I’ll be watering my flow'rs,
I’ll be thinking ‘bout my lot,
And, until the Evening star,
I’ll be fashioning my boat…


***

В горнице моей светло.
Это от ночной звезды.
Матушка возьмет ведро,
Молча принесет воды...

Красные цветы мои
В садике завяли все.
Лодка на речной мели
Скоро догниет совсем.

Дремлет на стене моей
Ивы кружевная тень.
Завтра у меня под ней
Будет хлопотливый день!

Буду поливать цветы,
Думать о своей судьбе,
Буду до ночной звезды
Лодку мастерить себе...