Bagishla

Емин Искендеров
BAGISHLA

Sozlerin Kaman tek chekildi oxa,
Varligin bi anliq chevrildi yoxa.
Yoxlugunda meni chekdi charmixa,
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Dunyada firlandi bir an bashima,
Bu ne ishdi chixdi menim qarshima.
Yarashmir bu sozler menim yashima,
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Sozleri dal badal duzen bir insan,
Sene tapammadi soz desin inan.
Tenqidin qarshinda vurnuxdum yaman,
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Bu aci qisqancliq bimem ne idi,
Amma senin uchun faciyelendi.
Bil qelbimi qirdi xetrime deydi,
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Indi dayanmisham qarshinda aciz,
Batirdin qelbime sen yeke bir biz.
Neye bele etdin sen ay sebirsiz,
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Fikirlesh bir qeder sen ne deyirsen,
Tenqidinle meni teqqir edirsen.
Esil heqiqeti inkar edirsen,
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Meni dinleginen qulaq asginan,
Bilmediyin sheyi danishmaginan.
Menide incitme, sen yormaginan.
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Bu sen bildiyintek axi deyildi,
Bilmirem aglina hardan gelibdi.
Menim uchun heyat bil lekelendi,
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Bilmirem bu uzr neye gerekdi,
Bu sehf senin uchun axi gerchekdi.
Bu lekede olsa bil deyecekdi,
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Bilmirem сhetindi yoxsaki asan,
Bir xahishim vardir qulaq asasan.
Bagishlaya bilsen bagishlayarsan.
Yuz defe deyirem sene axirda,
Ne olar ay gozel meni bagishla.

Esil heqiqeti anlaya bilsen,
Oz sehvini bilib derk edeceksen
Ondada hirsinden hey guleceksen
Belkede  ozunden  inciyeceksen
Gelib deyeceksen gozde yagishla
Ne olar ay ay shair meni bagishla.

Baki 2009