Мамина вишиванка

Димко Дяк
На білім полотні стежками
Лягають доленосні ниточки:
Червоні – то планиди мами,
А чорні – то скорботні квіточки.
Закінчивши мережити, матуся
Свою обшиту долю розіпне
Над пильною іконою, божачись,
Щоб витурив Господь у домі зле.