Ти

Асен Стефанов
           ТИ

Както по някога буря игрива,
внезапно  се на хоризонта яви,
така и ти пред мен се яви мила
и ме изпълни веднага с мечи.

До сега все си мечтаех
за девойка с красиви очи,
но съвсем доскоро не знаех,
че тази девойка си ти.

И ето, Ти сега си пред мене,
чувам звънливия ти глас
и ме странни чувства обземат -
какво ли ще стане утре с нас?

Нашата дружба е прекрасна,
нека с любов да я украсим,
а любовта ми към тебе порасна,
в мен гори пожар неукротим.

Искам те в моите прегръдки
за да ми почувстваш нежноста,
искам да усетя твоите милувки,
и да се радваме на любовта!


Иллюстрация...художник Маринета Млячкова