З циклу Палата 6 Олюня

Леся Романчук
..........Болить! Ой, як воно мені болить!
..........Ой, так мені боліти не повинно!
..........Мені не можна, я іще дитина!
..........Мені іще й шістнадцяти нема,
..........А скоро стану мамою сама. 

Терпи. Іще не дуже і болить.
Немає жартів, тут усе серйозно.
Дитинство закінчилося в ту мить,
як ви погрались в ігри для дорослих. 

Любов — не гра. Вона буває зла 
до тих, хто легковажить її волю.
І хто ж бо винен, що розпочала
ти рано так свою жіночу долю? 

Тому терпи й носи любові плід 
врочистою і гордою ходою,
дружино вінчана. Носи. Продовжуй рід.
А син побачить маму молодою.