Але якi тодi були у нього очi!

Леся Романчук
Чого Ви так дивилися на мене?
Різнили, де достигле, де зелене?
Не вабить, не хвилює, не тріпоче.
Але які тоді були у нього очі!

Я все це знаю наперед напам'ять:
Важке життя, розлуки, втрати, драми.
Воно цікаво, аби лиш коротше.
Але які тоді були у нього очі!

Даруйте, та коханець з Вас ніякий.
Не знаю, чи сміятися, чи плакать,
Шкода мені змарнованої ночі.
Але які тоді були у нього очі!