Жiнка з гiтарою

Леся Романчук
Жінка з гітарою їде в тролейбусі,
власного авта їй не належиться.
Їй не належиться сукня мережана
і діаманти теж.
Жінка з гітарою, з білими квітами,
жінка з очима, печаллю повитими,
і таємницями нерозкритими,
ключ не знайдеш...
від серця.
Жінка з гітарою. Що б оце значило?
Що їй лукавая доля призначила?
Що їй належиться, що нею втрачено?
Що нею втрачено, що ж, побачимо.
Може, одружена, може, розлучена,
жінка з гітарою згасла і змучена,
ви її слухали, майже не дихали,
пісня скінчилася, що ж, поїхали.
Жінка з гітарою їде в тролейбусі,
власного авта їй не належиться.
Гроші і слава їй не належаться,
їй у цім світі належиться більше —
ваші серця.