Навабранцы

Леонид Ганчаров
 (песня на беларускай мове)

Яшчэ ўчора - дыскатэкi, танцы,
Хлапечы голас:"Не вучыце жыць!",
А сёння маршыруюць навабранцы,
I песня залiхвацкая гучыць.

ПРЫПЕЎ:
Ляцiць цягнiк няспынна
Ад Вiцебска да Брэста,
Чакае мацi сына,
А жанiха - нявеста.
Блакiтныя берэты,
Блiшчаць люстэркам боты -
Салдацкiя сакрэты,
Салдацкiя турботы.

"Пад'ём!"- гучыць каманда ранкам росным,
Усё распiсана салдату дацямна.
I стане на час службы бацькам хросным
То злосны, то лагодны старшына.

ПРЫПЕЎ.

Вучэннi роты, потым - батальёна,
Нарады, каравулы i пасты.
Галоўнае пытанне паштальёну:
"Цi ёсць пасылкi з дому i лiсты?"

ПРЫПЕУ.

Для страху сёння - важкая прычына,
I сцiшыўся ўчарашнi баламут -
Мужчыну з хлопца робiць не жанчына,
А неба i дэсантны парашут.

ПРЫПЕЎ.