Разговори с любимата...

Асен Стефанов
нежни мигове - миниатюри

          ***

Често идваш при мене в съня ми,
шепна ти нежни слова,
прегръщам те и те целувам,
но колко кратко е всичко това!

          ***

Ти заслужаваш много ласки и нежност,
ти никога не трябва да рониш сълзи!
Погледни нощем небето-тази безбрежност
и знай, че най-ярката звезда за мене си ти!

          ***       

Толкова си работлива и толко енергична,
че увличаш всички, които са с теб.
Ти превръщаш чуждата мъка в лична
и като пълководец водиш напред!

          ***      

Радвам се когато си весела
и щастлива всеки  Божи ден.
Но най-много се радвам мила,
когато си много близо до мен.

          ***               

Ти трябва да слушаш само нежни слова!
И да чувстваш всеки ден, че си обичана.
Заслужаваш го!Ти си човек на света!
Поезията ти с нежни цветя е окичена!

          ***               

Не искам  и няма да идвам нощем в съня ти!
Искам спокойно да спиш.
Радвай се  на всяка дадена  от бога минута
и продължавай да твориш!