Зло

Сержук Сыс
                Раней
                марыў я
         мастаком стаць вялікім
  і лёс свой распнуць перад тронам Мастацтва,
   ды ў час на мяне нехта д’ябла наклікаў,
          і зьведаў урэшце я
                сілу
              вар’яцтва.

                Каб
             чорнае фарбы
         сабраць дастаткова –
    хоць душы людскія і пекла на злом!—
  не хопіць, аднак, на мой твор адмысловы,
            задуманы неяк
             пад назваю
               “Зло”.