Притча за късмета

Мария Панайотова
Куцукал си късметът ми на равното,
не смеел някой чужд да изпревари.
Страхувал се да наруши забраната,
да стане  пръв сред всички божи твари.

Но с радост ръкопляскал на смелчаците,
мечтаел в своя сън да ги догони.
Старейшините вярвали на знаците,
орисали съдбовните пагони.

Съдбата ми тогава се ядосала,
подгонила по стръмното късмета
и днес е пръв.Излишни са въпросите-
звездата си превръщай сам в комета!