Възел

Мария Панайотова
Заплитат ме във възела си строг
забраните и чуждите присъди.
Веригите на моя ден сам Бог
ще слага и руши. А аз ще бъда

това, което е заложил в мен
творецът на съдбите ни човешки.
Без капка страх, че мога някой ден
да обявя живота си за грешка.